Jag vågar inte..

Det är så att jag har tänkt på en sak, nämlingen att jag inte vågar prata med människor som jag har pratat med rätt mycket. Jag kan börja med att jag är väldigt blyg och sedan så hatar jag min röst, så det blir inte mycket bättre med det.
 
Jag förstår inte varför jag inte vågar prata med vissa personer som jag har pratat med förut. Det är så att jag kan prata med min familj hur mycket som helst, kanske bara för att jag känner dem. Men jag har inte ens träffat människorna jag pratar med på skype men så kan jag ändå prata med vissa av dem. Varför just vissa av dem? Känner jag mig mer bekväm i dem, eller vad är det?
Jag kan erkänna, jag vågar inte ens prata med människor jag känner på skype och med det menar jag såna som jag har träffat. Även fast jag inte har testat.
 
Jag är för feg och om man sedan övergår till att träffa nya människor så kan jag säga att jag blir stum, jag vågar inte ens säga något. Eller jag vet inte om något har ändrat sedan förra året men jag tror inte det. Jag kanske tar i lite med att bli stum, men om man pratar om något speciellt ämne som jag gillar så kan det hända att jag pratar lite. Jag kan säga då som slutsats att jag är för feg och att jag är för rädd. 

Första steget till att kunna förändra något är att bli medveten.

Svar: Ja, tack!
Ida Gustafsson

Datum: 2015-07-31 - Klockan: 13:01:42

Ja du Ida, trots att jag är så gammal så känner jag mycket väl igen mig. Jag tror att det helt enkelt finns msk som är tystlåtna, blyga av sig och det är BRA så!
Det finns så många som vill ha uppmärksamhet på alla möjliga sätt, då är det skönt med msk som du t.ex. som inte är så på!
Du har säkert hört ordspråket att det är "de små hundarna som skäller mest". Ligger mkt i det, det är inte alltid de som pratar högst och mest som har ngt vettigt att säga. Snarare tvärtom!
Den där konstiga känslan som du känner inför att prata med andra kan komma över mig ibland än idag. Jag försöker att inte göra en "grej" av det utan att acceptera det helt enkelt och så tänker jag att alla de andra är minst lika osäkra, blyga men de försöker gömma sig bakom att prata istället!
EN sak till! Tänk så här:
Jag duger precis som jag är och behöver INTE vara som alla andra!
Var glad för att du INTE är som alla andra, det bär dig långt, jag lovar!
Kram & njut nu resten av sommarlovet .)

Svar: :)
Ida Gustafsson

Datum: 2015-08-04 - Klockan: 17:42:38
Innan du kommenterar, tänk på detta:
- Jag vill helst inte bara ha svar kommentarer.
- Kommentera gärna något som handlar om inlägget, fast andra kommentarer går lika bra.
- Har du en tävling? Tipsa gärna.
- Tack för att du över huvudtaget läser denna text!

Lika lat som mig?