Ett stort problem

Jag har bestämt mig för att skriva av mig lite, och detta är faktiskt ett stort problem för mig. Jag vet inte om det har märkts men i alla fall, jag är väldigt negativ mot mig själv. Alla andra är bättre än mig rättare sagt, alla andra kan allt och jag kan inget. 
 
Jag brukar trycka ner mig dag ut och dag in, mitt självförtroende ligger på botten. Jag kan väl nämna att det jag är lite nöjd med vill jag ändå ändra på. Det är till exempel att jag gillar mina ögon, fast jag vill ändå ha en annan ögonfärg. Sedan när jag skriver med personer så borde det märkas att jag är negativ mot mig själv, och jag brukar faktiskt försöka peppa andra i första hand. Och jag vet att man ska tänka på sig själv, att man ska vara nöjd med sig själv först. Men det fungerar inte för mig. Har försökt men det går bara inte, det negativa övervägs jämt. Jag är inte nöjd med något, blir aldrig nöjd med något.
 
För att förtydla all denna negativhet så kan jag berätta att jag vet varför den började. Det var förra året, början av året. För att vara exakt, i januari månad. Jag skrev med en kille, och tillslut så fick jag känslor för personen och jag kan säga att det tog hur lång tid som helst för att få bort känslorna. Jag träffade aldrig honom, men jag fick i alla fall känslor. Efter ett tag så blev det lite kaos mellan mig och min familj om detta, och mer vill jag inte skriva om det. Efter några månader tror jag, när jag inte skrev med honom så började jag bli deprimerad och känna ensamhet. Det var då all denna negativhet började, tror jag i alla fall. Kanske inte världens bästa förklaring men jag hoppas någon förstod i alla fall. Och deppigheten vet jag inte om den är lika mycket här och spökar hos mig, för det känns lite bättre. Men jag är inte säker, och jag får väl hoppas att det är bättre.
 
***
Jag gillar inte att jag kan få lättare känslor för personer jag pratar med över internet och inte har träffat än personer jag har sett. Jag brukar inte prata med personer jag har träffat, och jag vet inte varför. Denna "egenskap" gillar jag inte. Kan jag inte bara vara en person som inte har känslor alls..

Var glad att du har känslor, det betyder att du är levande, att du bryr dig, både om andra och dig själv.
Allt för många människor har inga känslor, samhället blir allt kallare och hårdare, tyvärr.
Sen kan det vara jobbigt ibland, när man känner sig arg, besviken, ledsen,deprimerad, men det brukar alltid gå över förr eller senare!
Sen är det bra att du skriver av dig, det är den bästa terapin många gånger. Och att du är medveten om dina känslor gör det också lättare att ändra på saker, även om det inte går så fort kanske.
Du har många bra sidor och det kommer du att upptäcka mer och mer.................. :)

Svar: Du skriver alltid så bra saker som gör mig glad! :)
Ida Gustafsson

Datum: 2015-10-06 - Klockan: 15:22:55

B R A !!!

Svar: :D
Ida Gustafsson

Datum: 2015-10-07 - Klockan: 18:10:03
Innan du kommenterar, tänk på detta:
- Jag vill helst inte bara ha svar kommentarer.
- Kommentera gärna något som handlar om inlägget, fast andra kommentarer går lika bra.
- Har du en tävling? Tipsa gärna.
- Tack för att du över huvudtaget läser denna text!

Lika lat som mig?