Tiny Hand With Red Heart

Tankar om vänskap


Som vanligt så tänker jag på saker i efterhand och denna gång är det om vänner. Jag vet fortfarande inte när man kallar någon en vän, för jag hade tydligen fel. Nu menar jag vänner på internet. Hur länge ska man ha pratat/skrivit för att räkna varandra som vänner? Eller måste man träffa dem för att det ska räknas? Det är två frågor som jag inte vet svaret på och kommer aldrig veta. Om inte någon berättar svaret för mig. Fast alla säger ju olika. 

Jag har lärt mig eller kanske inte lärt mig , att om någon kallar mig vän så kallar jag det tillbaka. Men är inte helt säker på om det är rätt. 

Jag kan ju tillägga att jag har en bästaspelvän, och det är en 10 åring. Det kan låta sjukt, för att jag är 6 år äldre än honom. Men man kan väl ha vänner i alla åldrar? Eller är det fel? Men han har lärt mig en grej som jag aldrig kommer glömma. Han har gjort mig mindre blyg när jag pratar på Skype. Lixom han gjorde så att jag började prata. Det låter också konstigt men det är sant.

Det sista jag kan säga är att jag har inga irl vänner. Jag umgicks med en person ibland men det var för cirka ett år sedan nu. Tyck inte synd om mig, snälla. Då jag räknar irl vänner som man umgås med.

Kommentarer:

christian
Mycket bra funderingar, jag tycker att vänner är människor som tar mig precis som jag är, positivt & negativ, som kan säga allt till mig och som jag kan säga allt till.
Sedan spelar ålder eller avstånd eller hur ofta man träffas ingen roll. En riktig vän är en människa som man kanske inte träffat på jättelänge och när man sen träffas igen känns det som om man sågs igår, man fortsätter där man slutade prata sist, typ......:)
Svar: :)
Ida Gustafsson

Läs innan du kommenterar:
* Kommentera helst något som har med inlägget att göra.
* Om du har en tävling eller liknande, var inte rädd att tipsa om den.
* Har du några frågor? Kommentera eller maila mig på; idis99@live.se
Kommentera här: